Potahy matrací

Neprošitý bavlněný potah – používaný u nejlevnějších matrací.

Prošitý bavlněný potah – zpevněná obdoba neprošitého potahu.

Froté potah – snímatelný potah, který je možné prát při 60°C. Materiál je pružný, na dotek velmi příjemný.

Úplet – vyšší stupeň kvality v porovnání s froté potahem. Potah je hladší a silnější. Je prošitý dutým vláknem s vyšší gramáží.

AloeVera – kvalitní potah, který obsahuje výtažek známé rostliny AloeVera barbaensis z rodu liliovitých. Má pozitivní vliv na pokožku lidského těla, působí antibakteriáně. Postupně se uvolňující extrakt z AloeVera umožňuje dokonalou relaxaci ve spánku. Potah, prošitý třízónovým způsobem, je příjemný na dotek.

MicroCare - Jedná se o kvalitativně nový typ pleteného potahu, který díky svému speciálnímu složení poskytuje ochranu proti bakteriím, plísním a odstraňuje tak nepříznivé mikroorganismy.

Potah MicroCare ® je vyroben bez použití toxických nebo přírodě škodlivých látek. Je příjemný na dotek a vyznačuje se vysokou absorbcí vlhkosti i jejím snižováním. Je revolučním řešením pro alergiky. Speciální úprava pletené potahové textilie na matrace nabízí bez jakýchkoliv chemických přísad trvalou ochranu před domácími roztoči, bakteriemi a různými druhy hub. Takto upravená textilie výborně odvádí vlhkost od těla, rychle vysychá a je velmi příjemná na pokožku.

Lyocell – potah se speciální úpravou pleteniny, který bez chemických přísad chrání před roztoči, bakteriemi, houbami a různými mikroorganismy. K jejím předním vlastnostem patří vysoká absorbční schopnost a velmi rychlé odpařování. Mikrovlákna LENZING LYOCELL dodávají látce hedvábný lesk. Potah je možno prát při 60°C.